Naar inhoud (+31) 0411 614 140 info@kwb.nl
Zoeken
 • Opslag en dosering van chemicaliën
  Zuur en loogopslag
 • Nieuw project:
  Nieuwbouw Bellewaerde Aquapark, Ieper België
 • Industrie
  Tijdelijke chemicaliën opslag
 • Nieuw project:
  Nieuwbouw Thermen Berendonck, Gemeente Wijchen
 • Recent project:
  Nieuw zwembad vakantiepark de Krim, Texel
 • Recent project:
  Nieuwbouw zwembad Amerena, Amersfoort

KWB vervaardigt de complete waterbehandelingsinstallatie bij Zwembad de Wedert in Valkenswaard

Kort voor de openstelling van het bad vormde zich een rijtje wachtenden. Toen de eerste twee recreatieve zwemmers, Corry Bots en Toos van Mierlo, binnenstapten, klonken er louter oh’s en ah’s. Ze waren ogenschijnlijk diep onder de indruk van het vernieuwde bad. Corry Bots: ,,Het is lang gelden dat ik hier gezwommen heb. Maar het ziet er ontzettend mooi uit.”

De beide dames hebben direct een abonnement aangeschaft en zijn van plan om zeker twee keer per week hier een duik te gaan nemen. Toos van Mierlo: ,,Het gebouw is vooral veel lichter en moderner geworden. En fijn dat we van het chloor af zijn.” Vervolgens zegt ze met een glimlach en lichte spot: ,,Ik had toch ook wel gehoopt op een jacuzzi.”
 

Oponthoud

De renovatie van het binnenbad heeft ruim vijf maanden geduurd. Even is er aan het begin van de zomer een oponthoud geweest. Voor de bouw van de aangrenzende nieuwe sporthal moest er immers dicht tegen de oude fundering gegraven worden. Deze scheurde af. Noodzakelijke, technische aanpassingen zorgden daardoor voor een vertraging van acht weken.

Het geheel aangepaste binnenbad kent tal van nieuwe ruimten links van de centrale hoofdingang. Daar zijn speciale lokalen gecreëerd voor onder meer het kantoorpersoneel, verenigingen, vergaderingen en bergingen. Verder is er een geheel nieuwe machinekamer. En nieuwe kleedkamers en douches, gelegen tussen het binnen- en buitenbad.

Finse goot

In het bad zelf zijn aan de bad­rand de startblokken en betegeling vernieuwd. Volgens projectleider Bert van Valburg zijn de meest ­ingrijpende verbeteringen de ­aanleg van een Finse goot en de ­waterzuivering middels zout­electrolyse. ,,Door de aanleg van die Finse goot is het water veel rustiger”, legt Van Valburg uit. ,,Het is daardoor geen klotsbak meer. En met zoutelectrolyse zijn we van het chloorwater af. We hebben dus geen gevaarlijke stoffen meer en het is ook beter voor de huid.” Ook wijst hij zeer nadrukkelijk op de vele zichtlijnen. Van alle zijden kan in het bad gekeken worden. ,,De sociale controle is daardoor zeer groot.”

 

(bron: ed.nl)

Terug naar het overzicht

Onze collega's

Er zijn geen medewerkers om te tonen.
Top